Maak een afspraak

Geef het interieur kleur

Kleur is een essentieel onderdeel van het interieur. Om de kleur voor het (nieuwe) interieur vast te stellen ervaren velen daarom ook als een moeilijke opgave.

Regelmatig horen wij de vraag ‘passen deze kleuren wel bij elkaar?’ en ‘welke kleur is het beste voor deze ruimte?’ Het bepalen van de kleur is sfeerbepalend en daarom soms ook erg moeilijk. Gelukkig zijn er een paar vaste stappen die houvast geven om tot de juiste keuze te komen.

Vaste basis
Stap één in het bepalen van de juiste kleur is door goed te kijken naar de ruimte. Valt er veel licht naar binnen of is de ruimte juist wat donkerder? Hoe hoog is de ruimte en waar wordt de woning door omgeven? Elke woning is verschillend en heeft een ander kleurenpallet nodig om een optimale sfeer te kunnen uitstralen. Daarnaast is het kiezen van een vaste basis belangrijk, zo hoeft het interieur niet constant radicaal te veranderen. Kies daarom voor een kleurbasis die bij de woning past, maar zéker ook bij uw eigen smaak – hierdoor blijft het uiteindelijk tijdloos.

kleurgebruik

Creëer contrast
Als de basis is gezet dan is het tijd om het interieur persoonlijk te maken met enkele contrasten. Contrast in kleur, materiaal en textuur zorgt voor diepte in een interieur en daarnaast maakt dit het interieur persoonlijk.

Iets wat we tegenwoordig steeds meer zien is het gebruik van donker en licht. Dit geeft een eigentijdse en luxueuze sfeer. Denk aan het gebruik van stalen deuren, donkere kozijnen, Wengé houten kasten, in combinatie met lichte muren en meubelen. Om het interieur te laten vloeien worden er vaak aardse tinten gebruikt en rijke materialen, zodat het toch warm en sfeervol aanvoelt. Deze combinatie van kleur en materialen geeft een stijlvol en chic gevoel.

Creëert u toch liever meer rust in uw woning? Ga dan voor ton sur ton kleuren – dit houdt in dat u één kleur kiest, maar wel speelt met verschillende tinten binnen deze kleur. In plaats van het toevoegen van een kleurcontrast, kunt u het contrast dan maken met verschillende texturen en materialen.

Uiteraard adviseren wij u ook graag persoonlijk op het gebied van kleur.

Bezoek daarom onze winkel of maak een afspraak